De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koolrabistoof

20 MIN
Koolrabistoof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Koolrabistoof

  • Schil en snijd de aardappels, koolrabi en de bospenen in gelijke kleine blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in gelijke kleine blokjes.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de aardappels, koolrabi, bospeentjes en de appels toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water, de honing en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en stoof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de boerenachterham in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Roer de boerenachterham, bosuitjes en de crème fraîche door de stoof en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de koolrabistoof over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker