Koolrabistoof
- Schil en snijd de aardappels, koolrabi en de bospenen in gelijke kleine blokjes.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in gelijke kleine blokjes.
- Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.
- Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de aardappels, koolrabi, bospeentjes en de appels toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water, de honing en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en stoof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
- Snijd de boerenachterham in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Roer de boerenachterham, bosuitjes en de crème fraîche door de stoof en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de koolrabistoof over borden.
Meld je aan en praat mee