De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kokkels met venkel en witte bonen

Spoel de kokkels met zout water. Snijd de helft van de venkel en een ui in hele dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Rasp de citroen, houd de rasp apart, en pers het sap uit de citroen.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kokkels met venkel en witte bonen

Bereidingswijze

Spoel de kokkels met zout water. Snijd de helft van de venkel en een ui in hele dunne plakjes. Hak de peterselie grof. Rasp de citroen, houd de rasp apart, en pers het sap uit de citroen. Meng de venkel, ui en peterselie met het sap van de citroen en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de witte bonen uitlekken en maak aan met een scheutje olijfolie.

Snijd de snijbonen, de andere halve venkel en een ui fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de gesneden groente met de knoflook. Ris de takjes rozemarijn en tijm en voeg toe aan de pan. Bak nog circa  5 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de kokkels toe en blus af met de witte wijn en de citroenrasp. Doe de deksel op de pan en stoof circa 4 minuten totdat de kokkels opengaan. Voeg de witte bonen toe.

Serveer de frisse venkelsalade op de kokkelstoof met stokbrood erbij.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.