De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Klassieke bokkenpoten

Deze bekende amandelschuim-koekjes met heerlijke crèmelaag én chocolade toppen, zijn de ultieme traktatie voor bij de koffie (of thee!). En het állerlekkerst zijn ze natuurlijk als ze zelfgemaakt zijn. Miljuschka deelt haar makkelijke recept.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bokkenpoten

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze bekende amandelschuim-koekjes met heerlijke crèmelaag én chocolade toppen, zijn de ultieme traktatie voor bij de koffie (of thee!). En het állerlekkerst zijn ze natuurlijk als ze zelfgemaakt zijn. Miljuschka deelt haar makkelijke recept.

Bereidingswijze

Bokkenpoten 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Zeef het amandelmeel, de poedersuiker, de bloem en cacaopoeder in een kom. Meng kort door.  

Stap 3: 
Mix in een andere en vetvrije kom de eiwitten met het zout. Mix tot zacht schuim en voeg dan lepel voor lepel de kristalsuiker toe terwijl je blijft mixen. Klop nog 5 minuten door of totdat het eiwitschuim stijf is. 

Stap 4: 
Spatel de droge gezeefde ingrediënten zo luchtig mogelijk door het eiwitschuim. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 10. Spuit banen van 5 cm lang op bakpapier en bestrooi de bokkenpoten met amandelschaafsel.  

Stap 5: 
Bak 15-20 minuten in de oven op 160 °C. 

Vulling 

Stap 1: 
Schraap het merg uit het vanillestokje.  

Stap 2: 
Doe de slagroom samen met de gecondenseerde melk, de vanillemerg en het vanillestokje in een pannetje. Verwarm dit mengsel op medium-laag vuur. Breek de witte chocolade in stukjes en voeg toe aan de pan. 

Stap 3: 
Roer goed door tot alles is gemengd en de chocolade is gesmolten. Haal het vanillestokje eruit. Giet het mengsel in een kom. Laat afkoelen op het aanrecht en vervolgens opstijven in de koelkast. 

Stap 4:
Spatel de afgekoelde vulling even door en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 8. 

Afwerking 

Stap 1: 
Smelt de pure chocolade. dit kan au bain-marie of in de magnetron. 

Stap 2: 
Leg de helft van de gebakken bokkenpootjes neer met de binnenkant naar boven. Spuit de vulling erop. Druk de andere helft van de bokkenpootjes erop. Dip beide kanten van de bokkenpootjes in de gesmolten chocolade. 

Stap 3: 
Laat uitharden op bakpapier. Dit kan in de koelkast of kamertemperatuur.  

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.