Kebabs:
Stap 1:
Snijd de kippendijen in grote blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Doe de kip en het gerookte ontbijtspek in de keukenmachine met hakmessen en maal tot er een gladde puree ontstaat.
Stap 2:
Pel en hak de knoflooktenen grof. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de machine nog enkele minuten draaien, tot alles goed gemengd is. Vouw met natte handen het vlees om de spies en vorm er een lange kebab van. Leg de kebabs in de koeling en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
Stap 3:
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Leg de kebabs op de hete grill en rooster ze onder af en toe draaien in circa 8 minuten gaar (de kip voelt stevig aan en heeft een kerntemperatuur bereikt van 64 °C).
Harissa:
Stap 1:
Snijd de tomaten door de helft. Snijd de rode peper in de lengte door de helft, laat de zaadjes zitten. Pel en snijd de uien in de lengte door. Grill alles op het rooster tot het rondom is geblakerd, draai de groentes om de 2 -3 minuten om, Herhaal dit tot alles mooi zwart geblakerd is.
Stap 2:
Plaats de groentes in een papierenzak en laat 15 minuten stomen (zo haal je makkelijker het vel los). Haal het zwartgeblakerde velletje van de groentes en pureer met de rest van de ingrediënten tot een mooie saus.
Yufka:
Stap 1:
Meng het bloem met het zout. Voeg al roerend het water en olijfolie toe en kneed tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten en rol het uit tot mooie flatbreads. Bak de flatbreads op een pizzasteen op de barbecue in een paar minuten gaar.
Raita:
Stap 1:
Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie in dunne reepjes. Meng dit alles met de Turkse yoghurt en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 2:
Serveer de kebabs op de yufka en garneer met de harissa en raita.
Nog geen barbecue in de tuin? Bekijk hier alle barbecues van Napoleon >
0 reacties