We beginnen met het marineren van de kip:
Meng de kipfilethaasjes met de gembersiroop en olie.
Laat dit een aantal circa 10 minuten intrekken.
We gaan verder met het bereiden van de kerriekrieltjes:
Verhit een pan met een scheutje olie.
Fruit hierin het kerriepoeder.
Voeg de krieltjes toe en schenk de kokosmelk erop.
Vul het lege blikje kokosmelk met water en voeg deze hoeveelheid ook toe.
Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
Sluit af met een deksel.
Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
Ga verder met het schoonmaken van de peultjes:
Maak ondertussen de peultjes schoon, verwijder de puntjes en de harde draad.
Was de bosui en snijd deze in ringen.
Voeg de peultjes de laatste 3 minuten toe en kook ze gaar in de kerrie-room.
Schep de gesneden bosui vlak voor het einde door de pan.
Tot slot gaan we de kipfilethaasjes grillen:
Rijg de kipfilet op de satéstokjes.
Verhit een grillpan en bak hierin de spiesjes in circa 5 minuten gaar.
0 reacties