Verwarm de oven voor op 220°C. Giet een scheutje olijfolie op de 2 bakplaten.
Smeer de kip goed in de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kip over de 2 bakplaten en leg ze met de huid naar boven.
Snijd de chorizoworst in stukken van circa 4 centimeter en verdeel deze ook over de bakplaten. Leg de krieltjes ertussen.
Pel en snijd de rode ui in grove stukken en verdeel deze over de kip. Ris de oregano van het takje en verdeel over de kip.
Rasp de schil van de mandarijnen en strooi over de bakplaten. Pers 2 mandarijnen uit en giet het sap over de bakplaten.
Verwarm de 2 bakplaten circa 45 minuten in de oven en wissel ze dan om.
Giet de vrijgekomen sappen over de kip. Voeg de cherrytomaatjes toe. Verwarm de bakplaten nog circa 30 minuten. Pluk en snij de bladpeterselie. Garneer de kip met de bladpeterselie.
0 reacties