De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip uit de tajine met ras-el-hanoutsaus & eitjes met za’atar uit de tajine

Snijd de kip, indien nodig, in stukken. Pel de uien en knoflook. Rasp de uien op een grove rasp en de knoflook op de fijne rasp.

60 min kooktijd
Kip uit de tajine met ras-el-hanoutsaus  & eitjes met za’atar uit de tajine

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de kip, indien nodig, in stukken. Pel de uien en knoflook. Rasp de uien op een grove rasp en de knoflook op de fijne rasp. Bak de uien, knoflook en ras el hanout met een beetje olie op laag vuur circa 10 minuten. Voeg de kip toe en braad circa 7 minuten aan in de tajine. Rasp de tomaat. Snijd de helft van de peterselie fijn. Voeg de tomaat, peterselie en een scheut water toe. Stoof de tajine in circa 1 uur gaar op laag vuur. Voeg als de tajine te droog wordt af en toe een scheutje water toe.

Snijd voor het presenteren de rest van de peterselie fijn en verdeel over de tajine. Serveer de kip met Arabisch brood.

Eitjes met za’atar uit de tajine
Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in de tajine en bak de knoflook goudbruin. Halveer de tomaatjes en voeg toe. Bak de tomaatjes kort op laag vuur. Verbrokkel de kaas en voeg de helft toe. Breek de eieren boven de tajine. Strooi er wat za’atar, pul biber en de rest van de kaas over. Laat de eieren in circa 10 minuten stollen. Bestrooi nogmaals met za’atar en een beetje pul biber.

Serveer met grof Marokkaans brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker