De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip pesto met gnocchi van de bbq

In Buitengewoon BBQ maakt Pitmaster X deze Kip pesto van de barbecue. Een feestje op je bord!

90 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
Kip pesto met gnocchi van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Al deze smaken bij elkaar zorgen voor een prachtig eindresultaat. Dit recept wil je echt proberen."

Bereidingswijze

Pesto

  1. Rooster de pijnboompitten kort boven open vuur tot ze lichtbruin zijn.  

  2. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer tot een gladde pesto.  

  3. Bewaar tot gebruik. 

Kip

  1. Verwijder de ruggengraat van de kip en vlinder hem.  

  2. Breng 1 liter water aan de kook en los daarin het zout op. 

  3. Kneus de knoflooktenen en voeg deze toe met de tijm en in vieren gesneden ui.  

  4. Plaats de kip met de pekel in een plastic zak en leg ca. 4 uur in de koelkast.  

  5. Dep de kip droog en bestrijk met pesto.  

  6. Grill hem langzaam op de barbecue op lage temperatuur tot een kerntemperatuur van 75°C.  

    Gevlinderde kip garen tot een kerntemperatuur van 75°C duurt zo’n 30-45 minuten. Dit geldt voor een barbecue van zo’n 180-200°C.

  7. Draai halverwege om en bestrijk opnieuw met pesto. 

Kastanjechampignons

  1. Verhit de smokerbox op de barbecue en voeg kastanjehout toe.  

  2. Doe de champignons in een geperforeerd mandje en rook ze circa 20 minuten op 120°C.  

  3. Verhit olijfolie in een Dutch oven. Bak hierin de champignons.  

  4. Snipper de ui, pers de knoflook, hak de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas. 

  5. Voeg pesto, rode ui, knoflook, zout en peper toe. Laat circa 10 minuten pruttelen.  

  6. Voeg de bieslook, room en Parmezaanse kaas toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. 

Broccoli-gnocchi

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Rooster kort boven open vuur en kook dan in 4 minuten gaar.  

  2. Giet af en prak tot puree. Voeg zout en pesto toe.  

  3. Voeg geleidelijk bloem toe en kneed door tot er een stevig deeg ontstaat.  

  4. Kneed tot een bal. Besprenkel met olijfolie. Dek af en laat 15-30 minuten rusten. 

  5. Vorm van het deeg kleine stukjes en kook deze in kokend water tot ze boven komen drijven. 

    Gnocchi koken duurt vaak maar zo’n drie minuten. Maar de beste manier om te checken of ze gaar zijn, is om te kijken of ze gaan drijven.  

Chili cheese saus

  1. Meng de maizena in een steelpan tot een papje met een scheutje melk.  

  2. Voeg de rest van de melk toe en breng al roerend aan de kook.  

  3. Rasp de kaas boven de pan. Laat de saus zachtjes indikken terwijl je blijft roeren. 

  4. Voeg de chilivlokken toe en roer nog goed door. 

Serveren

  1. Serveer de kip pesto met de kastanjechampignons, broccoli-gnocchi en chili cheese saus. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker