- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng een pan met water aan de kook.
Gerookte kiploempia’s
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Snijd de kip in dunne repen.
- Spoel de taugé af en maak de taugé droog.
- Vul een kom met heet water.
- Dompel een vel rijstpapier voorzichtig onder water zodat het vel buigzaam en glazig wordt.
- Leg het vel rijstpapier op een snijplank en leg aan de onderkant van het rijstpapier een reepje rode en gele paprika, kip en taugé.
- Rol het geheel op en vouw de uiteindes naar binnen.
- Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de loempia’s met een dun laagje kokosolie.
- Bak de loempia’s circa 7 minuten in de oven, draai ze om en bak ze nog circa 7 minuten tot ze om en om krokant zijn.
- Snijd de helft van de citroen in partjes en gebruik als garnering.
Broccoli
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar in de pan met water.
- Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin.
- Meng de helft van de sesamzaadjes met de broccoli, houd de andere helft apart voor de komkommersalade.
Komkommersalade
- Rasp de komkommer in slierten.
- Hak de dille fijn (houd een beetje apart voor de dipsaus).
- Meng de dille, komkommer, sesamzaad, sap van de resterende citroen en sesamolie in een kom en breng op smaak met zout en peper
Dipsaus
- Meng de kwark, honing, sojasaus en de resterende dille met elkaar. Breng op smaak met peper.
0 reacties