De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karamelbrownies

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Hak de chocolade en de hazelnoten fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de suiker. Smelt de boter en roer de chocolade erdoor.

45 min kooktijd
Karamelbrownies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Hak de chocolade en de hazelnoten fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de suiker. Smelt de boter en roer de chocolade erdoor.

Klop de eieren met de suiker en het vanillemerg au bain-marie luchtig. Meng de chocolade erdoor en voeg de maïzena, bloem, een snufje zout en de hazelnoten toe.

Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Giet de helft van het beslag in de vorm. Verdeel de karamelsnoepjes over het beslag en giet de rest van het beslag erover. Bak de karamelbrownie in de oven in circa 30 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in gelijke stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker