Soezen
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng in een pan het water, melk, boter en het
zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten. Schep
het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag
in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede
bakplaat grote doppen en bak de soezen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Karamelroom
Karamelliseer de suiker. Schenk de room voorzichtig bij de karamel en roer
goed door tot de karamel is opgelost. Breng de karamelroom op smaak met een
snufje zout. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de
karamelsaus afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng met de karamelsaus. Schep de karamelroom in
een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van elke
soes en spuit de karamelroom erin.
Glazuur
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en voeg de chocolade
toe. Kook het glazuur tot 110 °C Doop de soezen in het glazuur en laat ze
uitharden op een koele plek.
0 reacties