Kalfsbouillon
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Braad de kalfsbotten en de kalfsschenkels in de oven circa 30 minuten. Breng de kalfsbotten en -schenkels in een pan met het water aan de kook. Laat het vlees op laag vuur trekken en schuim de bouillon regelmatig af met een pollepel. Pel de knoflook en schil de groente. Houd de helft van de winterpeen apart. Snijd de groente en kruiden grof, voeg ze met de specerijen toe aan de bouillon en laat de bouillon op laag vuur circa 3 uur trekken. Leg een zeef op een pan, leg er een vochtige passeerdoek in en schenk de bouillon erdoor. Pluk en hak de kervel fijn. Snijd de resterende winterpeen in chinoise.
Kwarteleitjes pocheren
Breek een eitje en laat het eitje voorzichtig in een kommetje glijden. Breng een pan water en azijn aan de kook. Maak met een garde een draaikolk in het water en laat het eitje erin glijden. Gaar het eitje circa 3 minuten en schep het eitje voorzichtig uit de pan. Laat het eitje uitlekken op keukenpapier. Pocheer de rest van de eitjes op dezelfde manier.
Schenk de bouillon in soepkommen. Voeg de kervel en wortel toe en schep de kwarteleitjes erin. Druppel als laatste wat truffelolie over de bouillon.
TIP: Maak zelf truffelolie door truffel te raspen en er olijfolie door te roeren.
kalfsbouillon met kervel en truffelolie
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Braad de kalfsbotten en de kalfsschenkels in de oven circa 30 minuten. Breng de kalfsbotten en -schenkels in een pan met het water aan de kook. Laat het vlees op laag vuur trekken en schuim de bouillon regelmatig af met een pollepel.
0 reacties