Hamburgers
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van de paprika in blokjes. Bewaar de andere helft om te grillen.
- Pluk en hak de peterselie fijn. Houd een takje apart voor de salade.
- Meng in een kom het gehakt met de ui, blokjes paprika en peterselie. Verkruimel de gorgonzola boven het gehakt en breng op smaak met ketchup, zout en peper.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm van elke portie een ovalen burger van circa 3 centimeter dikte.
- Verhit olie in een pan en bak de hamburgers in circa 6 minuten om en om goudbruin.
Gegrilde groente
- Snijd de andere helft van de paprika in repen.
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik.
- Snijd de courgette in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik.
- Bestrijk de groente met olijfolie.
- Verwarm een grillpan en gril de groente om en om zodat ze een mooie grillstreep te hebben.
Serveren
- Halveer de ciabatta‘s.
- Verdeel er veldsla, paprika, aubergine, courgette en de hamburgers over.
- Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de resterende veldsla en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
- Snijd de basilicum en peterselie fijn en strooi over de salade.
- Serveer de hamburgers met de salade.
Thema: passie voor piepers
0 reacties