De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Italiaanse feesttaartjes

Wel de rozijnen circa 1 uur in handwarm water. Hak de walnoten en meng met de rozijnen, whisky en de suiker. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp met de sinaasappellikeur toe. Laat de vulling liefst een nacht afgedekt wellen.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Italiaanse feesttaartjes

Bereidingswijze

Vulling
Wel de rozijnen circa 1 uur in handwarm water. Hak de walnoten en meng met de rozijnen, whisky en de suiker. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp met de sinaasappellikeur toe. Laat de vulling liefst een nacht afgedekt wellen.

Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schaap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen. Maak een kuiltje in de bloem. Meng in het kuiltje witte wijn, ei, eidooier, citroenrasp, vanillemerg, suiker en olie. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, voeg de bakpoeder toe kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast. Verdeel het deeg in 4 porties.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol de porties deeg uit tot dunne stroken met de pastamachine. Snijd de strook met de kartelroller bij tot een baan van circa 5 centimeter breed. Verdeel een dun laagje vulling in het midden van de deegstrook. Klap het deeg dicht over de vulling en rol de strook op in een spiraal met de opening naar boven. Zet de spiraal vast met satéprikkers en plaats op een bakplaat met bakpapier. Bak de feesttaartjes in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de honing, bestrijk de gebakjes hiermee en bak nog 5 minuten. Bestrooi de gebakjes met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.