Bereiding
- Verhit een scheut olijfolie in een pan.
- Bak de worstjes circa 7 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg na 4 minuten de spekblokjes toe. Laat de worstjes en spekblokjes op een bord met keukenpapier uitlekken.
- Schil en snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
- Schil en snijd de winterpeenl in gelijke stukjes.
- Pel en snipper de ui.
- Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe en bak circa 3 minuten op een laag vuur.
- Pel en snijd de knoflook. Voeg toe en bak nog circa 1 minuut mee.
- Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de braadpan. Schep de worstjes en de spekblokjes terug in de braadpan.
- Ris de takjes rozemarijn en voeg toe aan de braadpan.
- Schenk de wijn in de braadpan en verwarm het geheel circa 10 minuten op middelhoog vuur.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
Salade
- Meng in een kom de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, honing en een beetje zout en peper. Voeg de rucola toe en schep goed door.
Meld je aan en praat mee