De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

In zout-suikerkorst gekruide kabeljauw met wortel-appelgelei en asperges

In zout-suikerkorst gekruide kabeljauw met wortel-appelgelei en asperges

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
In zout-suikerkorst gekruide kabeljauw met wortel-appelgelei en asperges

Bereidingswijze

In zout-suikerkorst gekruide kabeljauw
Rasp de citroenen. Maal citroenrasp met de Darjeeling thee in de keukenmachine. Meng zout met de bruine basterdsuiker en het citroenrasp-theemengsel. Fileer de vissen en laat de huid aan de filets zitten. Bedek een diep bord met een laag zout-suikerkorst en leg daar de filets in. Dek volledig af met de rest van de zout-suikerkorst. Zet 12 tot 48 uur in de koelkast, afhankelijk van hoe intens je de smaak wilt. Haal de vis uit de koelkast, was de zout-suikerkorst eraf en snijd de vis in flinterdunne plakken.

Wortel-appelgelei met gember
Rasp de gember en snijd met de wortels in stukken. Pers de citroen en de groene appels. Pureer de ingrediƫnten in de blender fijn. Druk de puree door een zeef. Duw de gezeefde puree met een neteldoek nogmaals door een zeef om het mengsel glad te maken. Verwarm de puree in een pan en voeg de agar agar toe. Klop met een garde en breng het langzaam aan de kook. Haal van het vuur en giet in een dunne laag op een plat bord. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Garnering
Verwarm een pan en giet een scheutje olijfolie in de pan. Snijd de knoflook in plakken en doe dit in de pan met een snufje zwarte peper. Laat de knoflook bruin worden. Snijd de oesterzwammen en voeg toe. Snijd de rode pepers fijn en snijd de asperges in stukken. Voeg toe aan de pan en bak circa 5 minuten.

Serveren
Snijd de wortel-appelgelei in stukken en leg voorzichtig op het boord. Bedek dat met de paddenstoelen en asperges, leg daarover de dungesneden vis en garneer met de knoflook.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediƫnten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediĆ«nten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediĆ«nten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.