In thee gestoomde maaltijdloempia’s
- Breng in een pan (waar het stoommandje op past) een laagje water met de theezakjes aan de kook en laat op laag vuur circa 5 minuten koken. Verwijder de theezakjes.
- Verwarm een pan en rooster de sesamzaadjes circa 3 minuten.
- Snijd de peultjes in dunne reepjes.
- Snijd de bosui in schuine ringetjes.
- Halveer de limoen. Snijd een helft in partjes.
- Meng in een kommetje de sesamzaadjes, peultjes, bosui, taugé, het sap van een halve limoen, sojasaus en sesamolie. Meng goed door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de zalm in plakjes.
- Vul een diepe schaal met lauw water. Dompel de rijstvellen één voor één in het water tot ze glazig zijn. Leg de rijstvellen uit op het aanrecht en verdeel de vulling erover. Verdeel de zalm erover. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen op.
- Bestrijk het stoommandje met olie, leg de loempia’s erin en zet het stoommandje in de pan. Doe de deksel op het stoommandje en stoom de loempia’s in circa 8 minuten gaar.
Serveren
- Verdeel de in thee gestoomde loempia’s over borden en serveer de chilisaus ernaast. Leg de partjes limoen erbij.
Meld je aan en praat mee