De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hoisinbiefstuk uit de wok

Een heerlijk vleesgerecht uit Hanoi!

15 MIN
Hoisinbiefstuk uit de wok

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wel de eiermie 5 minuten in kokend heet water. Giet af en hou apart. Schil de wortel en snijd in repen van 1 bij 3 cm. Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringen. Pel en halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Verwijder de stugge bladeren van de sereh en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de biefstuk in repen van 1 cm dik en bestrooi met de sesamzaadjes. Verhit olie in de wok tot het walmt. Bak de biefstuk circa 2 minuten om en om en haal uit de wok. Verhit opnieuw olie in de wok tot het walmt. Roerbak de paksoi en wortel 2 minuten. Voeg de sereh, ui, peper en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de eiermie en taugé toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de biefstuk en lente-ui toe. Warm goed door en blus af met de hoisinsaus. Verdeel de noedels over borden. Garneer met blaadjes koriander. 

Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker