Hasselback-knolselderij
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een stukje van de onderkant van de knolselderij af en leg op een snijplank. Snijd de knolselderij in de lengte in schijfjes van een ½ cm maar houd 2 cm aan de onderkant over.
-
Leg de twee knolselderij los van elkaar op een stuk aluminiumfolie. Smeer in met de paprikapoeder, olie en boter. Verdeel de laurier en salie tussen de schijven. Pak de knolselderij stevig in met het folie.
-
Zet de ingepakte knolselderij in het midden van de oven en rooster voor 90 minuten. Open dan het aluminiumfolie en bedruip de knol met de gesmolten boter. Rooster dan in 30 minuten goudbruin zonder folie.
Romesco
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat de paprika’s uitlekken. Snijd het brood grof. Pel de knoflook. Doe alle ingredienten in de blender en maal tot een grove saus. Breng eventueel op smaak zout en peper.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Lepel de romesco op een mooie schaal. Leg de hasselback-knolselderij erop en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
0 reacties