Gepofte aardappels
-
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze tussen de kolen in circa 45 minuten gaar.
-
Snijd de dille fijn. Meng de dille, mosterd en de rasp en het sap van de citroen door de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappels open en verdeel een lepel zure room erover.
Zalm met gravad lax-saus
-
Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 100°C
-
Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte-wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille erdoor.
-
Leg de zalmfilet op het cederhouten rookplankje. Bestrijk de bovenkant met de saus en bestrooi met een beetje viskruiden. Strooi een handje vuurkruiden in de barbecue. Gaar de zalm op de directe zone met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van circa 40 -50 °C.
Groentefrietjes
-
Ris de tijm en de rozemarijn. Pureer de knoflook samen met een flinke scheut olijfolie, tijm en de rozemarijn tot een gladde olie.
-
Schil en snijd de pastinaken, wortels en de koolraap in dikke frieten. Smeer deze in met de knoflook-kruidenolie
-
Doe de frietjes in het grillmandje. Zet deze op de indirecte zijde van de barbecue en sluit de deksel. Laat deze in circa 30 minuten goudbruin roosteren. Bestrooi met frietjes na het roosteren met gerookt zeezout.
0 reacties