Grapefruitsalade
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Was de kropsla en verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren los van de kern en scheur in stukken.
- Scheur de mozzarella grof.
- Pluk en hak de munt fijn.
- Halveer een sinaasappel en pers het sap uit boven een kom. Verwijder van de andere sinaasappel de schil en snijd de sinaasappel in kwarten en vervolgens in plakjes.
- Verwijder de schil van de grapefruits, snijd de grapefruits in parten en vervolgens in plakjes.
- Meng de mosterd door het sap van de sinaasappel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij.
- Meng de pijnboompitten, munt, bosui, radijs, kropsla, mozzarella, plakjes grapefruit en plakjes sinaasappel door de dressing.
- Snijd het stokbrood in plakjes.
Serveren
- Verdeel de grapefruitsalade over borden. Verdeel de parmaham speels over de grapefruitsalade. Serveer met het stokbrood.
Meld je aan en praat mee