Gorgonzola-spinaziesoep
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie en het water toe en gaar met deksel op de pan tot de spinazie geslonken is. Verbrokkel de groentebouillonblokjes en de gorgonzola boven de pan en voeg de kookroom toe. Breng aan de kook en laat circa 8 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Hartige soldaatjes
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Pureer in het bakje van de staafmixer de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een scheutje olie van de tomaten fijn. Meng de roomkaas erdoor.
- Besmeer de boterhammen met de roomkaas. Snijd de boterhammen in banen van circa 3 centimeter breed. Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de hartige soldaatjes in de oven in circa 8 minuten krokant.
Serveren
- Verdeel de gorgonzola-spinaziesoep over soepkommen/soepborden en serveer de hartige soldaatjes ernaast.
0 reacties