De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevulde polderhoen met noten rijst.

Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in de wok en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Haal de spinazie uit de wok en laat hem uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

55 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gevulde polderhoen met noten rijst.

Bereidingswijze

Gevulde polderhoenbouten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in de wok en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Haal de spinazie uit de wok en laat hem uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Verhit een scheut olie in de wok en bak de paprika circa 3 minuten.
Meng de paprika en de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de bouten met de huid naar beneneden en snijd het bot van het dijbeen eruit. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over de dijen en vouw ze dicht. Verpak de bouten stevig in aluminiumfolie. Gaar de bouten circa 30 minuten in de oven.

Notenrijst
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de saffraan, kurkuma, rijst en bouillon toe en kook de rijst op laag vuur gaar.
Rooster de noten circa 5 minuten in de oven.
Halveer de tomaatjes en snijd de geitenkaas in blokjes.
Roer de noten, tomaatjes en geitenkaas door de gegaarde rijst.
Haal de kip uit de oven, haal ze uit de folie en snijd het dijbeen in plakjes. Verdeel de rijst over borden en leg de bout en de plakjes polderhoen op de rijst.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.