De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde groene kool van de bbq

20 MIN
Gevulde groene kool van de BBQ

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hol de kool uit tot circa 3 centimeter van de rand, zodat er een kom van de kool ontstaat. Verwijder de kern en snijd de kool die je eruit gehaald hebt ragfijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Ris en hak de tijm grof. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en de tijm circa 5 minuten. Snijd de pancetta in grove stukken en voeg toe. Bak circa 1 minuut. Voeg de gesneden kool toe en roer goed door. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het vruchtvlees en voeg samen met de worcestersaus toe aan de kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de uitgeholde kool met de gebakken kool. Leg een stuk aluminiumfolie op een niet te hete plek tussen de kolen van de bbq. Vorm van een ander stuk aluminiumfolie een ring en zet deze ring op het andere stuk folie. Leg de gevulde groene kool in dit bakje. Zet een deksel of zinken emmer over de kool en gril de gevulde kool in circa 60 minuten gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en serveer de gevulde kool in zijn geheel.

TIP

Dit recept is voor een gemiddeld grote kool. Heb je een kleinere of grotere kool, dan moeten de ingrediënten voor de vulling daarop aangepast worden.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker