De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gestoomde Forel met Hawaiiaanse Pesto

Begin met de pesto. Pel de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pesto. Snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de bieslook fijn. Pluk de korianderblaadjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gestoomde Forel met Hawaiiaanse Pesto

Bereidingswijze

Begin met de pesto. Pel de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pesto. Snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de bieslook fijn. Pluk de korianderblaadjes. Wrijf de forellen royaal in met de pesto en leg ze in een stoompan met gaatjes. Stoom de forellen circa 9 minuten in de stoomoven op 85 °C. Maak intussen de saus. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de koriander en lente-uitjes. Schil en rasp de gember. Doe alle ingrediënten in een pan en kook ze in tot een saus. Bind de saus heel licht af met wat maïzena aangelengd met water, zodat de saus mooi gaat glanzen. Verhit de olie tot 160 ºC. Beleg de forellen met de prei en koriander. Overgiet ze met de hete olie. Leg de gestoomde forellen op een schaal of verdeel ze over 4 borden en schenk de saus om de vis heen. Garneer met tomaat, sjalot en bieslook en bestrooi met zeezout. Lekker met Japanse of gebakken rijst en gestoomde broccoli.

Dit recept komt uit de aflevering over Honolulu van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.