De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde paprikasoep met tomaten

Van deze geroosterde paprikasoep zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
geroosterde paprikasoep

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"De combinatie van paprika en tomaat gaat onzettend goed samen in deze soep. Door ze eerst te roosteren komt de smaak extra goed naar voren."

Bereidingswijze

Geroosterde paprikasoep

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2.  Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen. Pel en halveer de teentjes knoflook. 

  3. Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie. Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn. 

  4. Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal. Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het fijn.  

  5. Schenk de soep door een bolzeef in een pan en laat eventueel nog iets inkoken. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. 

  6. Druppel voor het serveren een eetlepel olijfolie over de soep.

Hoe rooster ik tomaten en paprika?

Snijd tomaten en paprika’s doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster ze 20–30 minuten op 200 °C. De schil van de paprika mag zwart worden, die trek je er daarna makkelijk af. Laat ze even afkoelen en pureer tot soep of gebruik ze zo!

Hoe krijg ik meer smaak aan tomatensoep?

Gebruik tomatenpuree en laat die kort meebakken voor extra diepte. Voeg kruiden toe zoals tijm, basilicum of laurier. Een scheutje balsamico of een snuf suiker versterkt de zoete smaak. Ook geroosterde groenten of een beetje bouillon helpen veel.

Kan paprika bij tomaten?

Ja, paprika en tomaten passen heel goed bij elkaar. Ze worden vaak samen gebruikt in soepen, sauzen en stoofgerechten. De zoetheid van paprika vult de frisse zuren van tomaat mooi aan. Vooral geroosterd geven ze samen veel smaak.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

De soep is echt verukkelijk, puur groenten
Marja Jansen
23-10-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.