- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Snijd de courgette in grove blokjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove blokjes.
- Pel en snijd de uien in parten.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in parten.
- Meng de courgette, paprika, uien, knoflook en de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en hussel goed door elkaar. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Pasta
- Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kaaskrokantje
- Verwarm een pan en rasp de kaas over de bodem van de pan. Bak de kaas in circa 5 minuten op laag vuur krokant. Haal de kaas uit de pan en laat in circa 5 minuten hard worden. Breek het kaaskrokantje in gelijke stukken.
Pijnboompitten
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
Kruidige olie
- Pluk de peterselie en de salie.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukken.
- Meng in een hoge kom de peterselie, salie, peper en de olijfolie extra vierge. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Breng de olie op smaak met een beetje zout. Roer de helft van de olie door de pasta.
Serveren
- Verdeel de penne over borden. Verdeel de geroosterde groente over de penne en lepel de crème fraîche eroverheen. Steek de kaaskrokantjes ertussen, strooi de pijnboompitten eroverheen en besprenkel met de kruidige olie.
0 reacties