De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gemberbonbons

Schil en rasp de gember, rasp de helft van de citroen en voeg toe aan de room. Breng de room aan de kook en laat circa 5 minuten trekken. Hak de chocolade en giet de warme room erop. Voeg de honing toe en laat afkoelen tot handwarm.

240 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gemberbonbons

Bereidingswijze

Ganache
Schil en rasp de gember, rasp de helft van de citroen en voeg toe aan de room. Breng de room aan de kook en laat circa 5 minuten trekken. Hak de chocolade en giet de warme room erop. Voeg de honing toe en laat afkoelen tot handwarm. Roer de boter erdoor en mix glad met de staafmixer. Giet de ganache in de met plasticfolie beklede vorm uit tot een dikte van 1 centimeter. Laat de ganache circa 4 uur opstijven. Rol de marsepein uit tot een dunne vierkante plak. Leg de plak marsepein op de ganache, bestrooi met poedersuiker en keer de vorm om. Snijd de vulling in gelijke vormen.

Garneren
Snijd de gekonfijte gemberblokjes in fijne brunoise.

Chocolade enten
Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. De chocolade mag niet warmer dan 31 °C zijn. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Haal de ganacheblokjes met de bonbonvork door de chocolade. Garneer met een gemberblokje en laat ze uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.