Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een taartvorm op z’n kop op een bakplaat met bakpapier en vet de buitenkant van de vorm in met boter. Rol het bladerdeeg uit tot een grote ronde plak. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg het deeg over de taartvorm. Zorg ervoor dat zowel de bodem als de zijkanten van de vorm bedekt zijn met bladerdeeg. Bestrijk het deeg met een beetje water en bestrooi met kristalsuiker. Bak de taartvorm in de oven in circa 30-40 minuten krokant en gaar. Haal de bladerdeegbodem van de vorm en laat volledig afkoelen.
Smelt de chocolade en bestrijk de binnenkant van de taartbodem hiermee zodat het bladerdeeg straks wat langer krokant blijft.
Stap 2: banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille, boter en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de andere helft van de suiker, maïzena en een klein scheutje melk tot een papje. Giet een deel van de kokende melk al roerend bij het papje en giet het daarna meteen terug in de pan. Breng al roerend rustig aan de kook. Laat de room circa 1 minuut doorkoken en giet het daarna op een platte schaal of bord. Dek af met plasticfolie en laat volledig afkoelen. Bewaar de banketbakkersroom tot gebruik in de koelkast. Giet wanneer het is afgekoeld op de bodem.
Stap 3: topping
Snijd de bananen in plakjes van circa 1 cm dik en beleg de hele taart met plakjes banaan. Bestrooi daarna met de poedersuiker. Maak een grote koekenpan heel warm op het fornuis. Zet de hete koekenpan heel kort bovenop de taart zodat de poedersuiker gaat karamelliseren.
Rudolph’s Tip: In plaats van een koekenpan kun je ook een crème brûlée brander gebruiken om de banaan te karamelliseren.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal > BEKIJK
0 reacties