De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pastasalade met gegrilde aubergine en Parmezaanse kaas

Deze lichte pastasalade met aubergine en Parmezaanse kaas is vegetarisch zonder dat je het doorhebt. Je eet 'm als bijgerecht of als maaltijdsalade. 

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gegrilde aubergine pastasalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

"Ik ben gek op aubergines! In deze koude pastasalade komt de groenten mooi tot zijn recht door ze te grillen op de barbecue."

Bereidingswijze

BBQ-aubergine

  1. Snijd de aubergines in plakken en leg de plakken in een ovenschaal. Besprenkel de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout. Dek de aubergines af met plasticfolie en laat circa 15 minuten staan.

  2. Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden.

  3. Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier. Gril de aubergines op de de barbecue in circa 6 minuten om en om gaar.

Koude pastasalade

  1. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne af en spoel koud. Roer er een scheutje olie door zodat de penne niet aan elkaar gaat plakken.

  2. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en pers ze uit met een citruspers. 

  3. Meng voor de dressing het sap met de rasp, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, een beetje zout en versgemalen peper en meng er olijfolie door tot het lekker smeuïg is. 

  4. Meng de dressing door de penne. Meng de rucola luchtig door de penne. Verdeel de penne over borden en verdeel de aubergine erover.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.