Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Snijd de champignons in plakken. Pel en snipper de uien.
Bak de champignons en de helft van de ui circa 5 minuten mee met de krieltjes. Verwarm een pan en bak de spekjes in circa 8 minuten krokant. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de kippenlever in de lengte door en maak ze schoon. Bestrooi met een beetje zout en peper.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Fruit in de pan van de spekblokjes de resterende ui en de appel. Voeg de kippenlever toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de spekjes toe en laat nog circa 5 minuten bakken
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Serveer de kippenlevertjes met de sperziebonen.
0 reacties