Gebakken aardappelsalade
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasovenstand 6.
-
Kook de aardappeltjes 20 minuten in een grote pan gezouten kokend water, giet ze af en laat ze uitwasemen.
-
Kieper ze in een grote braadslede, sprenkel er 2 eetlepels olie over en strooi er een flinke snuf zeezout en zwarte peper op.
-
Kneus de ongepelde tenen knoflook, strooi ze in de slede en zet hem 20 minuten in de oven. Rasp intussen de citroenschil en ris en hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
-
Strooi de citroenrasp, rozemarijn en bloem wanneer de tijd erop zit, uit de hoogte over de aardappeltjes. Hussel ze door elkaar, druk ze plat met een pureestamper en bak ze nog 20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Trek intussen met een vork geultjes over de lengte in de schil van de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
-
Snijd de radijsjes in kwarten, pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, en doe ze met de mosterd, azijn en de helft van het citroensap in een kom. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, pluk er de kruiden bij, hussel alles goed door elkaar en schep de salade op de hete, krokante aardappeltjes.
-
Hussel de aardappeltjes en salade pas vlak voor het serveren door elkaar en garneer met verkruimelde feta en, als je wilt, een extra kneepje citroensap.
Ik heb deze salade ook wel eens met hasselback aardappeltjes gemaakt, om hem extra krokant te maken.
ENERGIE
VET
VET VERZ.
EIWIT
KOOLHYD.
SUIKER
ZOUT
VEZELS
223 kcal
6,5 g
1,7 g
6,4 g
34,7 g
4,3 g
0,7 g
4,7 g
© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus
0 reacties