1. Spoel de rijst af in een zeef tot het water dat er vanaf komt helder is. Doe samen met een snuf zout in de rijstkoker en voeg zoveel water toe dat er 1 vingerkootje bovenuit komt. Kook de rijst in de rijstkoker.
2. Rasp de ui en limoenzest, doe in een kom bij de kip samen met de oregano, komijnpoeder, olijfolie, peper en zout. Laat marineren terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
3. Maak de pico de gallo: Pel en snijd de ui in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaden. Snijd in kleine blokjes en doe in een kom bij de ui en koriander. Halveer de jalapenño overlangs en snijd in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen en zet apart, pers het sap uit boven de tomaten. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout.
4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kip uit de marinade en bak de kip met de velzijde naar beneden in circa 8 min krokant. Draai de kip om, doe de overgehouden marinade erbij en bak nog circa 3 minuten. Haal de kip uit de pan en snijd in hapklare stukken. Doe terug in de pan bij de marinade en bak nog een paar minuten.
5. Stort de rijst uit op een ovenschaal of bakplaat om iets af te koelen. Hak de koriander fijn en meng door de rijst, samen met de achtergehouden limoenrasp en de bonen. Breng op smaak met een zout en peper.
6. Leg een vel aluminiumfolie neer met daarop een vel bakpapier, leg hierop een tortilla. Leg op elke tortilla (maak eventueel licht vochtig met een plantenspuit) een schep rijst met bonen, kip en pico de gallo.
7. Roll de burritos strak op in de met bakpapier bedekte folie. Leg ze in een droge koekenpan, doe er een andere zware pan bovenop en bak circa 2 minuten per kant.
8. Snijd de burritos door de helft en serveer met de overige pico de gallo.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties