De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse mosselen met groene kruiden en cherrytomaatjes

Spoel de mosselen schoon in een bak water. Controleer of er geen kapotte mosselen tussen zitten.

Fruit de sjalot, de knoflook en de verse tijm in olijfolie aan in een grote pan.

20 min kooktijd
Franse mosselen met groene kruiden en cherrytomaatjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Spoel de mosselen schoon in een bak water. Controleer of er geen kapotte mosselen tussen zitten.

Fruit de sjalot, de knoflook en de verse tijm in olijfolie aan in een grote pan. Voeg de mosselen toe samen met de witte wijn. Zet het vuur hoog. Laat de mosselen met de deksel op de pan koken. Schep de mosselen een paar keer goed om. Als de meeste mosselen open zijn kun je de slagroom, de dille, peterselie en de cherrytomaatjes toevoegen. Laat nog 3 minuten meekoken.

Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituur. Serveer de mosselen met partjes citroen en de friet met mayonaise.

Voor de Zin in de Zomer Special zijn de chefs naar de Dominicaanse Republiek afgereisd, op zoek naar culinaire inspiratie om jouw zomer lekkerder te maken! Danny, Angélique, Hugo, Estée en Mounir nemen je mee tijdens hun avontuur door het land én op het water. Van cacaoplantages tot varen op een catamaran en van kokosnoten uit de boom tot koken met locals; je ziet het allemaal in de heerlijke Zin in de Zomer Special!

Kijk voor de recepten en meer inspiratie om jouw zomer lekkerder én makkelijker te maken op 24Kitchen.nl.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Prima recept
Jeroen Root
19-08-2023

Ook lekker