De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

feestelijke pizza's

Maak een papje van lauw water, gist en suiker.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van het water, gistmengsel en olijfolie. Strooi zout over de bloem.

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Feestelijke pizza's

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Pizzabodem
Maak een papje van lauw water, gist en suiker.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van het water, gistmengsel en olijfolie. Strooi zout over de bloem.
Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat het afgedekt met plasticfolie circa 60 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
Rol beide stukken deeg met bloem uit.

Tomaten pellen
Snijd een kruis in de onderkant van de tomaten
Kook circa 10 minuten in kokend water
Plaats de tomaten in een bak met ijswater
Pel de tomaten

Tomatentopping
Verwarm de oven voor op 215 °C.
Pel en snipper de ui.
Pel het hak de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de ansjovis toe.
Blus af met de Lambrusco en voeg de gepelde tomaten toe.
Kook circa 5 minuten tot de saus iets is ingedikt.
Pureer de saus met de staafmixer.
Bestrijk de pizza’s rijkelijk met tomatentopping en bak de pizza’s circa 8 minuten in de oven

Artisjokkentopping
Verwarm de oven voor op 215 °C.
Kook de artisjokken circa 20 minuten in water
Snij de harten uit de artisjokken tot kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel het hak de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de artisjokken toe.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Voeg de schil van een halve citroen toe.
Kook circa 10 minuten tot de saus iets is ingedikt.
Pureer de saus met de staafmixer.

Bestrijk de pizza’s rijkelijk met tomatentopping en bak de pizza’s circa 8 minuten in de oven.

Wat serveer je op een feestdag? Miljuschka Witzenhausen zoekt het voor je uit in het nieuwe programma Feestfood!

Op verschillende feestdagen en evenementen gaat zij op zoek naar de ultieme gerechten die jij thuis ook kunt serveren. Zo komen bij Carnaval frites met zuurvlees en mayonaise aan bod en bakt ze bij Paaspop paaspannenkoeken met verschillende toppings. Al deze gerechten worden gevierd met een feestelijk glas Broesko.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker