Pizzabodem
Maak een papje van lauw water, gist en suiker.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van het water, gistmengsel en olijfolie. Strooi zout over de bloem.
Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat het afgedekt met plasticfolie circa 60 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
Rol beide stukken deeg met bloem uit.
Tomaten pellen
Snijd een kruis in de onderkant van de tomaten
Kook circa 10 minuten in kokend water
Plaats de tomaten in een bak met ijswater
Pel de tomaten
Tomatentopping
Verwarm de oven voor op 215 °C.
Pel en snipper de ui.
Pel het hak de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de ansjovis toe.
Blus af met de Lambrusco en voeg de gepelde tomaten toe.
Kook circa 5 minuten tot de saus iets is ingedikt.
Pureer de saus met de staafmixer.
Bestrijk de pizza’s rijkelijk met tomatentopping en bak de pizza’s circa 8 minuten in de oven
Artisjokkentopping
Verwarm de oven voor op 215 °C.
Kook de artisjokken circa 20 minuten in water
Snij de harten uit de artisjokken tot kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel het hak de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de artisjokken toe.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Voeg de schil van een halve citroen toe.
Kook circa 10 minuten tot de saus iets is ingedikt.
Pureer de saus met de staafmixer.
Bestrijk de pizza’s rijkelijk met tomatentopping en bak de pizza’s circa 8 minuten in de oven.
0 reacties