Stappenplan
-
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappels in 25 minuten gaar.
-
Pel de sjalot en knoflook en hak deze samen met de rode peper fijn. Hak het bosje peterselie fijn. Voeg alles toe aan een kommetje.
-
Voeg de oregano, 1 tl rode wijnazijn en 2 el olie aan het kommetje. Meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Zet deze chimichurri opzij.
-
Verwarm de grillpan goed voor. Breng de entrecote op smaak met zout en bestrijk met wat olijfolie. Bak de entrecote aan beide kanten 2 tot 4 minuten. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Halveer de little gem en grill deze op de snijkant in de pan totdat deze mooie grill-strepen krijgt. Besprenkel met de resterende olijfolie, azijn en rasp hier de Parmezaanse kaas overheen.
-
Snijd de entrecote in plakken en serveer met de aardappels, gegrilde little gem en chimichurri.
1 reactie
In de ingredientenlijst staat 2x peterselie, daar moet de gedroogde oregano bij ipv gedroogde peterselie