De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Donburi

Donburi betekent letterlijk vertaald kom. Oftewel, een heerlijk rijstgerecht waarbij je zelf toppings kan uitkiezen. Wij maken het recept met aubergine.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Donburi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Donburi is één van mijn favoriete Japanse gerechten omdat je er zo lekker mee kan variëren. Ik maak deze bowl graag met aubergine. Deze groente neemt altijd zo lekker de smaken van de saus op!"

Bereidingswijze

Donburi

  1. Kook de rijst in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in de lengte in plakjes.

  2. Verhit de grillpan en vet in met de olie. Grill de aubergine in delen aan beide kanten in 5 minuten gaar. 

  3. Schil de gember en pers uit boven een steelpan uit. Voeg de mirin, honing en sojasaus toe. Meng 1 eetlepel water door de maïzena en roer glad. Voeg toe aan de steelpan en verwarm al roerend voor 1 minuut. 

  4. Bestrijk de aubergine met de saus en grill daarna voor nog 1 minuut.

  5. Snijd intussen de shisoblad in dunne reepjes. Schep de rijst in een kom. Verdeel de gegrilde aubergine erop. Garneer met de shiso en sesamzaad.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.