De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

donburi

Donburi betekent letterlijk vertaald kom. Oftewel, een heerlijk rijstgerecht waarbij je zelf toppings kan uitkiezen. Wij maken het recept met aubergine.

25 min (voor)bereidingstijd
Eveline's Asian Favourites: Donburi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Donburi is één van mijn favoriete Japanse gerechten omdat je er zo lekker mee kan variëren. Ik maak deze bowl graag met aubergine. Deze groente neemt altijd zo lekker de smaken van de saus op!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de rijst in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in de lengte in plakjes.

  2. Verhit de grillpan en vet in met de olie. Grill de aubergine in delen aan beide kanten in 5 minuten gaar. 

  3. Schil de gember en pers uit boven een steelpan uit. Voeg de mirin, honing en sojasaus toe. Meng 1 eetlepel water door de maïzena en roer glad. Voeg toe aan de steelpan en verwarm al roerend voor 1 minuut. 

  4. Bestrijk de aubergine met de saus en grill daarna voor nog 1 minuut.

  5. Snijd intussen de shisoblad in dunne reepjes. Schep de rijst in een kom. Verdeel de gegrilde aubergine erop. Garneer met de shiso en sesamzaad.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker