De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dikke Dries

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dikke Dries

Bereidingswijze

Speculaasdeeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de melk, zout, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif het deeg met bloem en rol het deeg uit. Vet een springvorm in. Vouw een vel bakpapierpapier dubbel en vorm een kraag die circa 7 centimeter boven de rand van de springvorm uitsteekt. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Zet de springvorm met het deeg circa 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Amandelspijs
Maal de amandelen en de suiker fijn in de keukenmachine. Voeg het ei toe en laat draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat. Kneed het amandelspijs goed door. Verdeel het spijs over de met deeg beklede springvorm.

Stollendeeg
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het ei, suiker, boter en de lauwe melk. Bestrooi de rand van de bloem met het zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Vulling
Wel de rozijnen in de rum. Hak de amandelen fijn. Druk het stollendeeg plat en bestrooi met de kaneel, rum-rozijnen, gekonfijte sinaasappelschil en de amandelen. Kneed de vulling door het deeg. Verdeel het deeg over het amandelspijs. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 ºC en bak de Dikke Dries in de oven in circa 40 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.