De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crunchy tosti met avocado en tomaat

Heerlijke lunch: een knapperige tosti met avocado en tomaat. Maak 'm met dit recept!

10 min voorbereidingstijd
crunchy tosti met avocado en tomaat

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Dit recept noem ik een tosti deluxe: met avocado, ham, kaas, tomaten en zelfgemaakte ketchup natuurlijk. "

Bereidingswijze

Zelfgemaakte ketchup

  1. Pel en snijd de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd intussen de tomaten in stukken.

  2. Voeg daarna de helft van de ras el hanout, de cayennepeper en paprikapoeder toe aan de pan en fruit de specerijen kort mee. Voeg de tomaten toe en bak circa 5 minuten mee.

  3. Blus af met balsamicoazijn, voeg de honing toe en laat het geheel met deksel op de pan in circa 10 minuten inkoken. Pureer het geheel in het bakje van de staafmixer en druk door een zeef. Schep de tomatenpuree in een bakje en dek goed af.

Tosti

  1. Verwarm de tostigrill op de hoogste stand. Rasp de kaas. Maak de avocado schoon en snijd de avocado in plakken. Snijd de tomaat in plakken.

  2. Bestrijk de boterhammen met mayonaise en bestrooi met geraspte kaas. Beleg de helft van de boterhammen met kaas met avocado, tomaat en rauwe ham. Leg de resterende boterhammen erop, druk goed aan en prik in elke kant een cocktailprikker.

  3. Smelt de boter. Kluts de eieren los in een kom en meng de boter erdoor. Wentel de boterhammen door het eimengsel en leg ze op een stuk bakpapier dat groot genoeg is om ze er helemaal in te verpakken.

  4. Leg de boterhammen verpakt in bakpapier in de grill en bak ze in circa 5 minuten krokant. Verwijder de prikkers.

  5. Leg de tosti’s op bord en serveer de ketchup erbij.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker