Artisjok
Maak
de artisjokken schoon door de bladeren eraf te halen en de haren te
verwijderen. Pers het sap van de citroen. Snijd de artisjokbodems in partjes en
besprenkel met het citroensap. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en
bak de artisjokken circa 3 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe aan de
artisjokken. Blus af met de wijn en laat circa 8 minuten op laag vuur sudderen.
Laat nog circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en
versgemalen peper.
Courgette
Snijd
de courgette in lange plakken van circa 0,5 centimeter dik. Besprenkel de
plakken met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen
peper. Gril de plakken courgette om en om in circa 6 minuten gaar. Snijd de
oregano fijn. Schaaf de kaas. Schep de courgette in een kom en meng er de rucola,
chiliflakes, oregano, kaas en de pijnboompitten door. Voeg de artisjokken toe
aan de courgettesalade en schenk het vocht uit de pan over de salade.
0 reacties