De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Courgette-artisjoksalade

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Courgette-artisjoksalade

Bereidingswijze

Artisjok
Maak de artisjokken schoon door de bladeren eraf te halen en de haren te verwijderen. Pers het sap van de citroen. Snijd de artisjokbodems in partjes en besprenkel met het citroensap. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de artisjokken circa 3 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe aan de artisjokken. Blus af met de wijn en laat circa 8 minuten op laag vuur sudderen. Laat nog circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Courgette
Snijd de courgette in lange plakken van circa 0,5 centimeter dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de plakken courgette om en om in circa 6 minuten gaar. Snijd de oregano fijn. Schaaf de kaas. Schep de courgette in een kom en meng er de rucola, chiliflakes, oregano, kaas en de pijnboompitten door. Voeg de artisjokken toe aan de courgettesalade en schenk het vocht uit de pan over de salade. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.