De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

clubsandwich met avocadomayonaise

Pel en snijd de knoflook. Rits de dragonblaadjes van de takjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pureer de avocado met de mayonaise, knoflook, crème fraîche en dragon met de staafmixer tot een glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

30 min kooktijd
Clubsandwich met avocadomayonaise

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Avocadomayonaise
Pel en snijd de knoflook. Rits de dragonblaadjes van de takjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pureer de avocado met de mayonaise, knoflook, crème fraîche en dragon met de staafmixer tot een glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Clubsandwich
Toast het brood goudbruin. Bak de bacon in een droge koekenpan op laag vuur circa 3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Schil de komkommer en winterpeen en schil deze in lange dunne repen. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pluk de sla en was de sla in koud water. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes.

Bestrijk de toast met avocadomayonaise. Verdeel de gerookte kip er gelijkmatig over. Leg hier de groenterepen, bacon, uienringen en kropsla bovenop. Herhaal dit nogmaals. Schep hierop voldoende avocadomayonaise en druk ze goed aan. Gebruik een prikker om het vast te zetten.

TIP: je kunt de sandwich serveren met zelfgemaakte chips. Was enkele vastkokende aardappels en snijd ze met schil op een mandoline in flinterdunne plakjes. Was en droog de aardappelplakjes goed. Frituur de chips circa 3 minuten op 150 ºC. Laat de chips uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een beetje zout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker