Halveer de ananas horizontaal en hol beide helften uit met behulp van de ananassnijder. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bewaar de blaadjes van de ananas voor de garnering.
Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng
de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en de suiker in een kom. Meng in een andere
kom het ei, melk, zonnebloemolie en het zout. Spatel het droge mengsel door het
natte mengsel en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over een
ingevette en met bakpapier beklede taartvorm. Bak de cake in circa 25 minuten
gaar. Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de vorm en snijd in reepjes.
Kokoskruim
Meng
de kokosrasp, suiker en het ei. Verkruimel de massa over een met bakpapier
beklede bakplaat en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat het kruim
afkoelen.
Chocoladegalet
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren
plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC
is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng
goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.Schep de
chocolade in een cornetje en spuit de vorm van een palmboom op bakpapier. Laat circa
30 minuten uitharden.
Garnering
Schil
de kiwi en snijd in stukjes. Voeg de kiwi toe aan een kom. Snijd twee plakjes
met schil van de mango. Snijd de plakjes kruislings in en klap de schil naar
buiten zodat er een soort egeltje ontstaat. Schil de rest van de mango en snijd
het vruchtvlees van de pit af. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg de
helft toe aan de kom met de kiwi. Schil en snijd de pitahaya in stukjes en voeg
de helft toe aan de kom. Voeg ook de helft van de blokjes ananas toe en meng
goed door. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep een spuitzak met een
gladde spuitmond.
Smoothie
Pureer
de resterende ananas, mango en pitahaya met de room in het bakje van de
staafmixer. Giet de smoothie in de glaasjes. Steek de rietjes erin.
Opmaak
Vul
de ananas met de helft van het gemengde fruit. Leg daarop de blokjes chocoladecake.
Vul met de rest van het gesneden fruit, maar houd een paar plakjes van elke
fruitsoort achter. Verdeel het kokoskruim eroverheen. Spuit een rozet slagroom
op het kokoskruim. Garneer met een parapluutje, chocoladepalmboompje,
achtergehouden plakjes fruit en de ananasblaadjes.
0 reacties