Churros
Breng de melk, het water, boter en zout in een pan aan de kook. Spatel de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Verwarm de olie voor op 180 ÂșC. Meng de suiker met kaneelpoeder.
Spuit slierten beslag in de frituur en bak ze om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de kaneelsuiker. Serveer met chocoladesaus.
Chocoladesaus
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk, room, de helft van de suiker en de vanille aan de kook. Meng de rest van de suiker met de eidooiers. Schenk de kokende room op de eidooiers en roer goed door.
Schenk de compositie terug in de pan en gaar de saus, al roerend, zonder hem te laten koken. Hak de chocolade en meng de chocolade door de saus. Giet de warme saus op de gehakte chocolade en roer tot een gladde saus.
Breng de melk, het water, boter en zout in een pan aan de kook. Spatel de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
0 reacties