Krieltjes met schil
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.
Chorizo-krieltjes
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de champignons in vieren.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
- Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
- Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
- Snijd de peterselie fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
Serveren
- Verdeel de chorizo-krieltjes over borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas eroverheen.
0 reacties