De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolademousse met mandarijnencompote

60 min voorbereidingstijd
35 min (voor)bereidingstijd
Chocolademousse met mandarijnencompote

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocolademousse
Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast.

Mandarijnencompote
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verwarm de abrikozenjam en meng met de mandarijnen, sap van een halve citroen en een scheutje likeur. Laat de mandarijnen circa 10 minuten marineren. Serveer de mandarijnen met de chocolademousse.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Leuk en eenvoudig recept maar.....kun je de video terugkijken ??
Jos Meissen
14-12-2023
Hele lekkere mousse. Ik maak t heel vaak. Alleen maar lovende reacties. Heerlijk!!
Jolanda Borninkhof
03-02-2024

Ook lekker