De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolademousse met advocaat

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop de slagroom lobbig met een derde van de suiker. Scheid de eieren en klop de eiwitten op met nog een derde van de suiker (je hebt nu nog een derde over). Klop de dooier schuimig met de resterende suiker.

90 MIN
Chocolademousse met advocaat

Een recept van

Wim Ballieu

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Voor de chocolademousse
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop de slagroom lobbig met een derde van de suiker. Scheid de eieren en klop de eiwitten op met nog een derde van de suiker (je hebt nu nog een derde over). Klop de dooier schuimig met de resterende suiker.

De gesmolten chocolade mag niet veel warmer dan lichaamstemperatuur zijn. Meng met de dooiers, en voeg de slagroom toe. Doe dit voorzichtig en spatel luchtig. Voeg tot slot de geklopte eiwitten al spatelend toe. Vul mooie glaasjes met de mousse en laat opstijven in de koelkast.

Voor de advocaat  
Klop de dooiers schuimig met de suiker. Voeg het merg van een vanillestokje toe en meng de alcohol erdoor. Doe het mengsel in een gesteriliseerde weckpot en laat minimaal drie weken rusten in de koelkast voor een vollere smaak.

Onze Vlaamse kok Wim Ballieu steekt in de nieuwe reeks ‘De Streken van Wim’ de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland. Tien afleveringen lang maakt hij klassieke Belgische gerechten op basis van de beste Hollandse ingrediënten. Met zijn jeep en mobiele keuken trekt hij van streek naar streek, op zoek naar typisch Nederlandse producten en de gepassioneerde mensen die verantwoordelijk zijn voor het productieproces. 

De reis brengt hem langs kwekers en telers, boeren en bakkers en hij leert niet alleen hen, maar vooral hun producten beter kennen. Voorbeelden zijn stoofvlees met Friese mosterd en bier, steak tartaar met Amsterdamse tafelzuren en vol-au-vent met Chaams hoen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker