De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-bietentaart

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm in. Schil en rasp de bieten. Smelt de chocolade au bain-marie. Splits ondertussen de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Meng de geraspte biet, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, kardemom en zout door het eidooiermengsel.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolade-bietentaart

Bereidingswijze

Taart
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm in. Schil en rasp de bieten. Smelt de chocolade au bain-marie. Splits ondertussen de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Meng de geraspte biet, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, kardemom en zout door het eidooiermengsel. Voeg op het laatst de warme gesmolten chocolade toe. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Meng met een spatel een kwart van het eiwit door het bietenmengsel. Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en strijk glad. Bak de taart in circa 50 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Bieten-roomkaastopping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het amandelschaafsel in circa 8 minuten goudbruin. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Voeg bietensap toe aan de helft van de roomkaas. Bestrijk de taart met de twee kleuren roomkaas in kleine pieken. Garneer het geheel met de geroosterde amandelen en rasp er pure chocolade overheen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.