De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

choco-beat

60 min kooktijd
Choco-beat

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer de bietjes in de blender. Smelt de chocolade au bain marie. Vet de springvorm in en leg er een cirkel bakpapier in. Kluts de eieren met de suiker en de olie. Voeg beetje bij beetje de bietjespuree toe en spatel de chocolade erdoor. Meng de cacaopoeder met de bloem en bakpoeder en spatel snel door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar.

Ganache
Hak de chocolade grof en breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door. Laat de ganache afkoelen. Giet de ganache over de taart en schaaf er chocolade over.

Chocoladegarnering
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de ijsblokjes in een bak en giet de chocolade over de ijsblokjes. Wacht circa 30 seconden en haal voorzichtig de gestolde chocolade van de ijsblokjes. Wentel door de kristalsuiker en garneer de taart ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker