Deeg
-
Verwarm de melk tot het lauwwarm is en los de gist hierin op.
-
Maak met 1 hand een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem.
-
Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en meng er met je hand beetje bij beetje de bloem door. Kneed alles met beide handen tot een soepel deeg.
-
Snijd de knoflook fijn en meng door het deeg.
-
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek af met plasticfolie en laat de kom 30 minuten rijzen.
Bakken
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Zet een ronde ovenschaal op z’n kop op een bakplaat met bakpapier. Beboter de vorm aan de buitenkant en leg een velletje bakpapier bovenop.
-
Haal het deeg uit de kom, druk het plat en rol het deeg uit tot het een ronde plak die twee keer zo groot is al de bodem van de ovenschaal. Bekleed de ovenschaal en druk de randjes zachtjes aan. Snijd de randjes weg.
-
Zet de bakplaat midden in de oven en bak in 20 minuten gaar. Haal daarna uit de oven en haal voorzichtig van de schaal af. Laat helemaal afkoelen.
Vulling
-
Maak de avocado schoon en snijd twee tomaten in stukken. Pureer dit samen met de roomkaas en het sap van de citroen in de foodprocessor tot een gladde dip.
-
Snijd de komkommer, lente-ui en de andere tomaten in kleine stukjes en roer dit door de dip.
-
Vul de deegschaal met de dip en dek het af met een berg chips. Garneer de schaal met extra groenten.
0 reacties