De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cheesecake met gekonfijte sinaasappel

Deze cheesecake is een ideaal nagerecht voor kerst. Dit recept van Miljuschka is makkelijk en geeft een prachtig resultaat.

360 min (voor)bereidingstijd
Miljuschka: Cheesecake met gekonfijte sinaasappel

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze heerlijke makkelijke cheesecake is perfect voor de feestdagen. Maak deze heerlijke winterse variant met mijn recept.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Cheesecake

  1. Rasp de gember en de schil van de sinaasappel. Klop in een grote kom de roomkaas, slagroom, poedersuiker, geraspte gember, sinaasappelrasp en brandy tot een dik en luchtig mengsel. 

  2. Verdeel 1-2 eetlepels van het roommengsel over een groot bord. Maak vier stapels van 6 koekjes met 5 lagen room. Plaats de koekstapels in de breedte op de lag room. Verdeel de rest van de room over de koekstapels. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. 

Gekonfijte sinaasappel 

  1. Breng de suiker met water aan de kook. Was de sinaasappel en snijd in hele dunne plakjes. Leg de sinaasappelplakjes in de suikerstroop en zet het vuur lag. Laat voor 20 minuten konfijten. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. 

  2. Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de sinaasappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes voor 30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen. Versier de cheesecake met gekonfijte sinaasappel en serveer direct. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker