Cheesecake
-
Rasp de gember en de schil van de sinaasappel. Klop in een grote kom de roomkaas, slagroom, poedersuiker, geraspte gember, sinaasappelrasp en brandy tot een dik en luchtig mengsel.
-
Verdeel 1-2 eetlepels van het roommengsel over een groot bord. Maak vier stapels van 6 koekjes met 5 lagen room. Plaats de koekstapels in de breedte op de lag room. Verdeel de rest van de room over de koekstapels. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Gekonfijte sinaasappel
-
Breng de suiker met water aan de kook. Was de sinaasappel en snijd in hele dunne plakjes. Leg de sinaasappelplakjes in de suikerstroop en zet het vuur lag. Laat voor 20 minuten konfijten. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
-
Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de sinaasappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes voor 30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen. Versier de cheesecake met gekonfijte sinaasappel en serveer direct.
0 reacties